‘Aku Akan Pastikan Ko Duduk Dalam Iokap’ – Fizz Fairuz Akhirnya Terpaksa Buat Repot PoIis

” Bad day today, selama ini aku dengar orang kena sc4m, kali ni aku sendiri kena sc4m 18k adoii…gi.Ia betul lah, amik kesmpatan atas orang lain.

” Katanya ada tender open, rupanya bila check dengan DBKL takde pun.. apa punya manusia lah. Aku akan pastikan ko duduk dalam Iokap!”

Demikian perkongsian pelakon Datuk Fizz Fairuz di Instagram beliau yang mendapat reaksi ramai.

Difahamkan Fizz menanggung kervgian RM18,OOO selepas ditipu seorang individu didkwa berstatus Datuk Seri yang kononnya membuka tender kontrak pembersihan menggunakan nama Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), baru-baru ini.

SusuIan itu Fizz atau nama sebenarnya Fairuz Zainal Abidin, 42, membuat Iaporan poIis di Ibu Pejabat PoIis (IPD) Sentul, Kuala Lumpur pada 1.30 petang Rabu.

” Awal Jun lalu saya ada dapat offer daripada suspk yang bagi open tender kerja pembersihan daripada DBKL untuk tempoh dua tahun yang mana dia kata sepatutnya bermula bulan Julai ini.

” Saya akui memang silap sebab terlebih dahulu bank in wang berjumlah RM18,000 iaitu 10 peratus daripada bon yang perlu dibayar untuk dapatkan tender tersebut tanpa ada surat hitam putih.

Sebulan tunggu tiada jawapan

” Apabila saya cuba nak hubungi dia balik lepas dah bank in pada pertengahan Jun, dia memang tidak angkat call atau balas mesej.

” Hampir sebulan saya tunggu respon dia tapi tiada jawapan… itu yang saya buat keputusan untuk buat report poIis,” katanya ketika dihubungi mStar.

Beberapa jam selepas membuat laporan poIis, Fizz berkata dia mendapat maklum balas daripada pihak polis bahawa suspk telah pun ditahan reman di IPD Kajang di atas dakwaan yang sama.

Bercerita tentang taktik yang digunakan suspk, Fizz berkata individu berkenaan seorang yang pandai bercakap berkaitan perniagaan sehingga mampu mempengaruhi orang yang mendengarnya.

Perkongsian Fizz di Instagramnya.

” PoIis baharu hubungi saya kata suspk sudah ditahan reman atas dkwaan yang sama berdasarkan report yang turut dibuat oleh mngsa lain.

” Rupa-rupanya ramai yang dah terkena dengan dia… saya pernah berjumpa sekali sahaja dengan suspk dan kalau dengar dia sembang fasal perniagaan, kita memang tak sangka dia ni sc4mmer.

” Dia memang pandai bercakap dan manipulasi orang… saya harap tidak ada lagi mngsa yang tertipu dengan helah dia lagi selepas ini,” tegasnya.

Sementara itu menerusi perkongsian terbaru, Fizz memaklumkan individu terbabit sudah pun ditahan oleh pihak poIis.

Dalam pada itu suami kepada pelakon Almy Nadia ini berharap dapat bersemuka dengan Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Mahadi Che Ngah atau Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa agar perkara ini dapat dibincangkan bersama.

” Kalau boleh saya memang nak jumpa sangat dengan Datuk Bandar atau Menteri Wilayah agar perkara ini dapat dibincangkan bersama sebab suspk dah mempergunakan nama DBKL untuk kerja-kerja sc4m dia dan benda ini dah berleluasa.

” Tujuan saya nak jumpa bukan sebab nak tegakkan hujah saya tapi sebaliknya agar jangan ada lagi mana-mana individu yang berani melakukan penipuan dengan menyalahgunakan nama DBKL sehingga membuatkan ramai pihak terpedaya termasuk saya,” katanya lagi.

Sumber:mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*