Dia Rasa S4kit Amat Luar Biasa Sehinggakan KpaIanya Seperti Dicucuk Cucuk, Tak Pernah Dia Begitu

” Dia teringin sangat nak makan gulai siput dengan keladi. Selain keluarga, dia juga nak ajak beberapa rakan. Namun disebabkan dia tak sihat, perancangan ini tak jadi dan kami nak buat pada hari lain.”

Demikian luahan kakak kepada Abam yang menceritakan hasrat Allahyrham Abam Bocey untuk mengadakan majlis makan bersama keluarga kelmarin tidak kesampaian apabila dia demam dan tidak mempunyai selera makan.

Kakaknya, Sharifah Norwahidah Syed Mohd Ridzuan, 41, berkata, adiknya sudah membeli lima kilogram siput dan sotong untuk tujuan itu.

” Dia memang suka buat makan-makan untuk keluarga. Dia orang yang tak berkira dengan adik beradik,” katanya.

Norwahidah berkata, dia mendesak Abam supaya mendapatkan rawatan di klinik tetapi adiknya enggan berbuat demikian.

” Dia tak nak dan hanya makan ubat tahan sakiit. Dia berkali-kali mengadu kepalanya sakiit sangat-sangat. Saya hairan juga kerana sepanjang yang saya tahu, Abam tak pernah ada msalah kesihatan.

” Setakat dmam-dmam itu biasalah. Tapi sakit kali ini amat Iuar biasa sehinggakan dia kata kepalanya seperti dicucok-cucok. Memang tak pernah dia kena begitu.

” Semalam, dia tidur awal jam 9 malam. Apabila saakit, dia selalunya akan jadi pendiam. Biasanya dia makan ubat dan tidur,” katanya.

Norwahidah yang tinggal di bahagian belakang rumah adiknya itu berkata, dia tahu mengenai berita sdih itu apabila seorang lagi adiknya yang juga pelawak, Ali Puteh memaklumkan kem4tian Abam menerusi kumpulan aplikasi WhatsApp keluarga.

” Saya sudah sampai di pejabat dan amat terkejut apabila dapat berita ini,” katanya.

Tambahnya lagi, adiknya itu sememangnya sangat disenangi dalam kalangan keluarga dan pemrgiannya merupakan satu kehilangan yang besar bukan sahaja kepada ahli keluarga terdekat malah kepada industri seni hiburan.

” Dia seorang yang baik dan tak pernah berkira dengan adik-beradik.

” Kesian mak kerana dia sangat rapat dengan Abam. Anaknya juga masih kecil. Pandang saja mukanya buat saya jadi sebak,” katanya.

Allahyrham meninggalkan seorang isteri, Nor Hidayah dan anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey berusia lapan bulan.

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan, 32, mninggaI dnia di kediamannya di Gombak kira-kira jam 8.30 pagi.

Kejadian ini disedari isterinya, Nor Hidayah yang mahu mengejutkannya untuk solat Subuh.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*