‘Dua Kali Dah Kau GeIupuh Lnggar SOP. Ini Dah Kali Ketiga, Lagi-Lagi Muka Kau’ – Azwan Ali

Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA Intang menyeIa.r NeeIofa yang sekali lagi dikatakan meInggar prosedur operasi standard (SOP) apabila berkumpul dengan keluarga besarnya pada Aidilfitri.

Seperti kebanyakan rakyat Malaysia, Azwan atau nama lengkapnya, Mohamed Azwan Ali mrah dan tidak berpuas hati dengan tndakan selebriti berkenaan yang kali ketiga meInggar SOP tatkala negara masih bergelut dengan wab4k C0vid-19.

Adik kepada Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA lantang menyelar NeeIofa yang sekali lagi dikatakan meInggar prosedur operasi standard (SOP).

Malah Diva AA turut menggesa dan mencadangkan agar NeeIofa dikenakan hukvman pnjara atas ksaIahan yang dilakukannya.

” Saya nak jadi orang rakyat pertama gesa kerajaan untuk pnjarakan selebriti perasan bagus ini. Siapa setuju? Kasi (bagi) viral (tweet) ini.

” Dua kali dah kau gelupur Inggar SOP. Ini kecoh kali ketiga. Lagi-lagi muka kau. Muhasabah weh, kerana kau rakyat tersnggung dan mrah.

” Apa sumbangan besar kau pada industri hiburan Malaysia!,” getus Azwan melalui Twitter miliknya.

Semalam, Kosmo! Online melaporkan keluarga NeeIofa sekali lagi menjadi perhatian dan bualan ntizen apabila didakwa meInggar SOP Aidilfitri yang ditetapkan.

Sebuah video yang dimuat naik kakak NeeIofa, Noor Nabila tular dalam laman Twitter selepas dirakam dan dikongsi ntizen sejak tengah hari semalam.

Video berdurasi 27 saat itu jelas menunjukkan ahli keluarga NeeIofa berkumpul pada pagi Syawal dan sedang bersalaman meminta maaf antara satu sama lain.

Barangkali sedar video yang dimuat naik mencetuskan amara.h ntizen, tidak lama selepas itu, Noor Nabila memadam video berkenaan dari Instagram.

Terdahulu, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, memutuskan umat Islam tidak dibenarkan kunjung-mengunjung pada Hari Raya Aidilfitri sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Keputusan tersebut juga telah menyebabkan, isteri kepada seorang anggota polis yang bertugas di sekatan jalan raya (SJR) di Putrajaya dikenakan k0mpaun RM2,000 kerana menghantar juadah untuk suami yang bertugas dalam daerah sama.

Sebelum ini, NeeIofa pernah mencetuskan kontr0versi selepas melanggar SOP dengan merentas negeri ke Pulau Langkawi di Kedah dan Nilai, Negeri Sembilan bersama suaminya, Haris Ismail.

Menjengah ke laman Twitter, rata-rata ntizen meninggalkan komen berbaur kemarahan dan tidak puas hati selain mempertikaikan tindakan keluarga itu.

Tangkap layar Noor Nabila tular dalam laman Twitter.

” Wah seronoknya. Betul-betul kebal geng ni.

” Meriahnya. Kita nak jumpa keluarga yang dekat pon takut. Puak-puak ni siap boleh civm muIvt dan laga-laga pipi lagi. Demo (mereka) semua mari dari kayangan ke,” luah ntizen.

Terdahulu, kerajaan menerusi SOP yang diputuskan tidak membenarkan sebarang aktiviti kunjung-mengunjung pada Hari Raya Aidilfitri sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Sebelum ini, NeeIofa pernah mencetuskan kontr.oversi selepas melanggar SOP dengan merentas negeri ke Pulau Langkawi di Kedah dan Nilai, Negeri Sembilan bersama suaminya, Haris Ismail.

Noor Nabila merupakan kakak kepada pengacara dan usahawan terkenal Noor NeeIofa. Sebelum ini beliau dikenali kerana telah bernikah dengan pelakon drama Bukan Aku Tak Cinta

Susulan kes baharu tersebut, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Mohamad Farouk Eshak dalam satu kenyataan berkata, majlis tersebut disyaki berlangsung di kediaman selebriti tersebut di Hulu Kelang, Ampang.

Sehubungan itu, menurut beliau, Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya telah menerima laporan polis berkaitan isu terbabit dan siasatan akan dijalankan di bawah Peraturan 17 Peraturan Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021.

” Kita akan memanggil yang terlibat dalam aktiviti beraya itu untuk diambil keterangan,” kata beliau.

Sumber:trendingsangat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*