Wanita Mahu Hantar Barang Macam Tak Percaya Lihat Abam Datang Sendiri Jemput Di Tepi Jalan Besar

Seorang stokis peralatan sauna, Hamidah Husin, 55, telah berkongsi tentang pengalamannya berurus niaga dengan pelawak popular, Abam Bocey yang mninggal dnia Isnin lalu.

Menurut Hamidah, dia menghubungi Abam tahun lalu bagi menawarkan produk jualannya untuk digunakan.

” Kerana dia, rezeki saya melimpah ruah. Atas nasihat dia juga, saya kini memperuntukkan sebahagian daripada pendapatan perniagaan untuk anak-anak yatim,”

” Niat saya sebenarnya nak bantu dia dari segi kesihatan. Bukan nak mengharapkan dia drastik menjadi kurus atau sebagainya.

” Saya juga tiada pengalaman berurusan dengan artis dan hanya mencuba nasib dengan DM kepada Abam di Instagram.

” Saya amat terkejut apabila dia menjawab mesej saya dengan santai tanpa menunjukkan sikap smbong walaupun dia sangat popular,” katanya kepada wartawan.

Hamidah berkata, selepas berbincang, dia menghantar sendiri peralatan itu kepada Abam di rumahnya di Gombak.

” Memandangkan rumah Abam jauh ke dalam, dia jemput saya di tepi jalan besar dan saya berasa amat terharu.

” Sebaik peralatan itu sampai ke tangannya, Abam terus membukanya dan meminta pembantu peribadinya merakam video tanpa disuruh oleh saya.

” Saya nak bagi untuk kesihatan dia tanpa minta dia membuat ulasan. Lagipun produk itu boleh digunakan untuk ibunya juga kerana kebetulan ibunya tidak sihat,” katanya.

Hasmah berkata, selepas tiga hari dan dibuat suntingan, barulah Abam memuat naik video itu di Instagram dan mendapat reaksi hangat daripada pengguna.

” Bayangkan beratus ribu produk ini dapat dijual. Ejen semua beroleh pendapatan lima angka sebulan.

” Jualan untuk sehari penuh satu lori. Ia sesuatu yang amat mengejutkan dan menakjubkan bagi kami.

” Saya tak lupa menghubunginya bagi mengucapkan terima kasih. Jawapan ringkas daripadanya ialah ini rezeki bersama daripada Allah,” katanya.

Hamidah kemudian mahu membayar Abam atas perkhidmatannya itu, namun dia terkejut apabila pelawak dan pelakon popular itu menolaknya.

” Dia nasihatkan saya supaya gunakan bahagian yang sepatutnya diberikan kepadanya anak yatim.

” Hati saya memang tersentuh dengan nasihatnya. Sekarang dia sudah tiada tapi saya akan ingat pesanannya supaya sentiasa bersedekah ke rumah anak yatim supaya murah rezeki.

” Sejak berurusan dengan dia, barulah timbul keberanian untuk saya berhubung dengan artis lain. Dia juga banyak bantu pertemukan saya dengan artis lain,” katanya.

Abam atau nama sebenarnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan mninggaI dnia di kediamannya di Kampung Sungai Salak, Jalan Gombak pada 7.15 pagi Isnin lalu selepas mengadu dmam dan sakit kepala selama dua hari.

Ketika hayatnya, Abam dikenali rajin membantu golongan anak-anak yatim, menampung persekolahan anak-anak golongan miskin serta mengutamakan kebahagiaan ibu serta adik-beradiknya.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*