‘Kalau Macam Ni Punya Bapa Macam Mana Dgn Masa Depan Anak Ini’ – Lufya Omar

Baru-baru ini tular di media sosial satu rakaman vdeo memperlihatkan seorang lelaki melindungi seorang anak yang ditumbvk bapanya sendiri.

Namun reaksi si anak yang tetap mempertahankan bapanya meskipun si anak itu telah dikas4ri sebegitu rupa nyata telah menyentuh perasaan ramai.

Mengulas mengenai perkara itu, pelakon Lufya Omar telah berkongsi luahan di Instagram.

” Kalau macam ni punya bapa macamana dengan masa depan anak berumur 4tahun ni?

” Dan lebih menyentuh hati anak perempuannya masih membela ayahnya dan mengusap kepala ayahnya walaupun ayahnya sejenis ###.

” Mnangis tengok vdeo ni melihat kekej4man seorang bapa yang mengabaikan anaknya. Sak1t betul hati tengok!..” tulis Lufya yang meraih perhatian peminatnya.

Sementara menerusi perkongsian berasingan, Lufya menitipkan rasa syukur dan menarik nafas lega selepas mngsa d3ra bapa kandung sendiri, Adik Aisyah kini selamat di bawah penjagaan pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Menerusi satu entri, Lufya berkongksi perkhabaran tersebut sekali gus memberitahu bapa kepada mngsa berkenaan telah dit4ngkap oleh pihak berkuasa atas perbuatan tersebut.

” Sedikit info tentang adik Aisyah yang tular dipukvl si ayah p.enag1h d.ad4h. Ayahnya telah dit4ngkap dan Alhamdulillah, Aisyah diselamatkan oleh JKM.

” Tetapi informasi penempatan Aisyah dirahsiakan. Semoga Allah melindungi anak kecil yang tidak berd0sa ini dan Allah melindungi penjaga yang baik untuk Aisyah.

” Semoga terpelihara agamamu, akhlakmu serta baik masa depanmu, anak,” coretnya ringkas di Instagram.

Tinjauan Utusan Malaysia mendapati, rata-rata warganet juga menarik nafas lega dan turut menitipkan doa buat adik Aisyah agar sentiasa dipelihara.

Sebelum ini, tular di media sosial mengenai sebuah video yang memaparkan tndakan yang tidak bertanggungjawab seorang bapa yang didakwa memukvl anak perempuannya di khalayak ramai.

Tiada orang yang suka melihat anak kecil dipukvl oleh ibu bapanya sendiri di tempat awam. Ini bukan hanya menjatuhkan air muka mereka, malahan boleh disifatkan sebagai satu pend3raan secara terbuka.

Dimuat naik seorang seorang penguna Twitter, @admqrie, video berkenaan sebenarnya berasal dari TikTok.

Vdeo sama dengan versi lebih panjang dalam masa sama turut tular di laman Facebook.

” Ini saya punya bapak, jangan pukvl..” luah anak kecil itu yang dipercayai berusia sekitar 5-6 tahun.

Tndakan kej4m si ayah yang dipercayai dibawah pngaruh dad4h nyata menimbulkan kem4rahan lelaki tersebut yang terus bertndak memukuI.

Bagaimanapun reaksi si anak yang tetap mempertahankan bapanya meskipun sudah dikas4ri sebegitu rupa nyata membuatkan ntizen berasa sebak.

Lelaki itu turut berkata mahu memanggil poIis untuk menngkap bapa budak itu.

Malah individu yang merakam video tersebut terus berhenti menyentuh si bapanya kerana kasihan melihat tngisan si anak.

Seorang lelaki yang sukakan anak kecil

Hasil carian kami di TikTok, lelaki berkenaan sememangnya seorang yang menyayangi budak.

Malahan sebelum sebulan seblum ins1den kjdian dia dipercayai ada memuat vdeo melayan seorang budak bernama Aishah dipercayai budak sama dalam video tular.

Bukan setakat melayan kanak-kanak berkenaan, malahan dia juga dilihat menyikat rambut adik tersebut umpana anak sendiri.

” Saya nak jadi mak kau bapak kau”

Menerusi satu video dilihat menawarkan diri menjadi ibu bapa kepada anak kecil bernama Aishah itu memandangkan dia sendiri tidak mempunyai ibu bapa.

” Saya nak jadi mak kau, bapa kau, saya juga takde mak takde bapa” katanya didalam vdeo tersebut.

Apapun diharapkan adik Aisyah akan mendapat penjagaan dan perhatian sewajarnya di bawah JKM dan kita doakan agar bapanya insaf di atas perbuatannya.

Sumber:obulan dan hmetr0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*