Agen Insurans Tanpa Rasa BrsaIah Guna Gmbar Abam Dan Tulis ‘Muda Muda Dh MninggaI’. Ini Respon Achey

” Aku tak akan cari kau.. cuma kesempatan yang di ambil jadikan iktibar.. sebab Abam cakap ‘Kita baik ramai sayang”

Demikian status dimuatnaik oleh Achey Bocey selepas seorang individu dipercayai agen sebuah syarikat insurans menggunakan gambar Allahyrham Abam untuk dijadikan contoh kepentingan membeli insurans.

Lebih mengecewakan individu terbabit telah menggunakan ayat yang tidak sesuai dan sensitif yang boleh menyinggung perasaan ahli keluarga serta sahabat karib arwh Abam.

” Muda-muda dah mninggal (umur 32 tahun). Kepada para suami dan isteri yang mampu, belilah Takaful Hibah untuk keluarga. Sediakan payung sebelum hujan. Nasihat dari manusia kepada manusia.” tulis individu tersebut.

Achey yang berkongsi gambar keratan status yang ditulis individu tersebut telah mendapat reaksi balas warganet yang turut tidak bersetuju dengan sikap manusia yang suka mengambil kesempatan di atas ksedihan orang lain.

Malah seorang warganet yang juga bekerja sebagai agen insurans turut menyelar individu terbabit kerana telah melanggar etika. “Saya selaku agen takaful pun tak direct pin point begitu. Ini dah langgar etika.”

Sementara itu rata-rata pengikut Achey di Instagram turut mengec4m individu terbabit yang tanpa rasa bersaIah memuatnaik iklan dengan wajah Abam jelas terpampang bagi tujuan memancing orang ramai membeli insurans.

” Agak la nak berbisnes pon. Sampai gunakan gambar orang yang baru mnggal smlm… Apa punye manusia la.” tulis Zaki

” Biarla bertempat kalau bercakap ejen takaful/insurance ni.. jagala hati dan perasaan keluarga yang dtinggalkan… memang ajaI tak mengira usia. Silap-silap ko cakap begitu.. esok turn ko dipanggil Allah… Allah maha tahu” tulis Aina

Semalam, industri seni hiburan dikejutkan dengan berita pmergian pelawak dan pelakon Abam Bocey.

Abam atau nama penuhnya, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan, 32, mninggaI dnia di kediamannya di Gombak, kira-kira jam 7 pagi, dipercayai akibat dmam panas.

Berita pemergian Allahyrham Abam disahkan rakan seperjuangan, Achey yang menjadi antara sahabat terawal dimaklumkan mengenainya.

” Saya diberitahu adik Abam, Ali Puteh bahawa arwah mninggaI dalam tidur selepas waktu subuh tadi. Arwh mninggaI dalam keadaan sangat baik.

” Saya dimaklumkan selepas subuh, arwh bangun sebelum membuat keputusan untuk tidur seketika. Namun tak sangka, tidurnya itu untuk selama lamanya,” katanya yang bergegas ke rumah arwh selepas mendapat berita itu.

Arwh yang menganggotai kumpulan Bocey, telah dikebvmikan selepas waktu Asar di Tanah Perkubvran Islam Sungai Pusu, Gombak.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : IG Achey

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*