‘Nak Saya Tnjuk Fail Knp Sy Mohon Crai?’ – Dakwa PU Raihan Nk Rboh Rumah, Bkas Isteri Mula Dedah Semua

Bkas isteri kepada PU Raihan yang dikenali sebagai Ain Qaiyimah mendkwa mempunyai bukti pendkwah bebas itu mahu merobo.hkan kediaman mereka.

TerdahuIu, tular di media sosial apabila Ain memuat naik status mengenai bkas suami yang mahu merobo.hkan kediaman yang didirikan di atas tanah milik PU Raihan.

Dkwaan Ain dikuatkan lagi dengan status yang ditulis PU Raihan di media sosial miliknya.

SebeIum itu, Ain pada 15 May lalu memuat naik hantaran di laman sosial Facebook (FB) miliknya, memberitahu reda dengan ujian Allah SWT.

Dkwa Ain rumah tersebut adalah hasil daripada titik peluhnya, cuma dibina di atas tanah milik bkas suami.

” Saya telah mendapat satu permintaan daripada seseorang untuk melihat rumah yang “hangus” atas sebab dibina di atas tanah bkas suami.

” Hari ini baru saya tergerak hati nak letak. Sebab nak post pun perlu ada kekuatan. Saya tak nak tuntut apa-apa sebab saya dah penat naik turun mahkamh. Dan dia pun pernah up status untuk runtuhkan rumah Ini,” tulisnya.

Hantaran tersebut menyebabkan bkas suami Ain, dikec4m warganet yang menganggap peserta Pencetus Ummah musim keempat itu sebagai tidak bertimbang rasa.

Ain mendkwa bkas suami juga bertindak mahu membuat Iaporan poIis akibat kontroversi berlaku.

” Tapi tu la. Dia memang silap pergi up status nak robo.hkan rumah. Ada tak selama ni saya kacau hidup dia sehingga dia sendiri up status untuk runtuhkan rumah “batu”.

” Tu dah macam ugvtan jnayah sbb kes belum bicara di mhkamah. Dia yg mulakan pergi public benda ni. Dia yg dedah dulu. Lepastu saya pulak yang kene. Pastu cakap saya yang ftnah dia?

” Tu satu jnayah sbb mhkamah belum putuskan. Nak lakukan sabo-taj pada harta orang.

Dia sendiri up status nak robo.hkan rumah “batu”. Tak ada siapa pksa dia buat status tu.

” Bila kena ser4ng, dia nak buat report. Maknanya dia secara tak langsung mengaku status ugvtan sabotaj tu dia yang buat sendiri. Dengan kata lain, dia dah masuk perangkap sendiri.

” Buat ugvtan jnayah utk buat sabotaj pada harta orang boleh kena reman.

” So bagus la awak buat report. Awak serah diri pada poIis. Selamat beraya dlm Ioka.p.

” Dan khusus untuk kerabat awak yang tiba2 ser4ng saya kat wall saya, Selama ni awak pernah tanya apa masalah saya? Ada pernah call? Wasap? Or datang rumah? So awak pun hanya dengar sebelah pihak sahaja.

” Mana tabayyun yg awak belajar? Main terjah wall orang dan buat huru hara menambahkan lagi api.

” Awak nak saya tunjuk fail PU kenapa saya mohon crai?

” Saya boleh bagi. Tapi lepas saya bagi, awak kena up di wall supaya semua orang baca. Berani tak?

Dan yang terbaru, Ain memuat naik status mendkwa mempunyai bukti tangkap layar di aplikasi Whastapp mengenai PU Raihan yang mahu mengalihkan rumah dibina di atas tanahnya itu.

” Saya ada bukti kukuh SS Wasap PU Yang mengatakan Kalau ada perkhidmatan Buka, Cabut Atau alihkan rumah, Mohon alihkan ke tempat lain.

” Nak saya tunjuk kat sini? Atau nak saya tunjuk kat mhkamah?,” tulisnya.

Siapa PU Raihan?

Untuk info, PU Raihan yang berusia 30 tahun merupakan peserta Pencetus Ummah musim keempat pada tahun 2016 yang berasal dari Negeri Sembilan.

Dalam program realiti Islamik yang popular menerusi saluran Astro itu, PU Raihan telah meraih tempat ke-4.

Ketika itu tempat pertama telah dimenangi oleh Nor Hamizi Jamaluddin, 45, yang merupakan seorang pegawai dakwah yang melayakkannya membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 dan sebuah trofi sumbangan Astro.

Bagi tempat kedua pula dimenangi oleh Zulkornain Md Rejab, 46, manakala tempat ketiga menjadi milik Akram Ikrami Taib Azamudden,31.

Sumber:gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*