‘Jangan Fikir Awak Boleh TerIepas. Tunggu Dan Lihat’ – Linda Rafar Terpaksa Repot PoIis

” Peguam saya dah screenshot so jangan ingat boleh lari..”

Itu perkongsian pelakon dan penyanyi dan usahawan Linda Rafar di Instagram yang bukan sahaja menarik perhatian peminat malah rakan-rakan artis.

Berdasarkan status dimuat naik, Linda jelas beng4ng kerana menerima mesej berbaur Ivcah serta kata-kata kesat dalam Instagram, sehingga memaksa beliau bertindak membuat Iaporan poIis terhadap individu biadap yang tidak dikenalinya itu.

Menerusi satu hantaran dalam Instagramnya, Linda memberitahu dia tidak tahu apakah tujuan sebenar individu tersebut berbuat demikian dan menegaskan bakal mengambil tndakan undng-undng terhadapnya.

” Undang-undang negara tetap ada. Jangan ingat dengan cara menyebar f1tnah secara terang-terangan dalam Twitter, Facebook dan Instagram anda semua boleh terlepas ya.

” Walau gunakan fake account (akaun paIsu), jangan fikir awak semua boleh terlepas hukvman dunia. Tunggu dan lihat. Allah SWT Maha Melihat,” tulisnya.

Pada hantaran sama, Linda yang merupakan kakak kepada pelakon Diana Rafar turut memuat naik foto Iaporan poIis yang dibuat dan tangkap layar mesej yang dihantar individu itu.

Terdahulu, Linda atau nama sebenarnya Azlinda Rafar memuat naik satu vdeo berkenaan Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Mahiaddin Yassin dalam akaun Instagram miliknya.

Menerusi vdeo tersebut, Linda memohon kepada rakyat agar berfikir terlebih dahulu mengenai jasa dan pengorbanan Mahiaddin sebelum mereka mengeluarkan sebarang kata-kata kes4t dalam media sosial.

Susulan daripada vdeo tersebut, Linda menerima satu DM (direct message) daripada individu yang tidak dikenali yang dipenuhi kata-kata k3sat serta berbaur Ivcah.

Rakan artis beri sokongan

Melihat pada ruangan komen, rata-rata ntizen terkejut melihat DM yang dihambur kepada Linda dan menyifatkan individu tersebut sebagai tidak matang dan membenci kerajaan.

Selain itu rakan artis turut terkejut dengan ayat yang digunakan individu terbabit dan memberikan kata-kata sokongan kepada Linda agar mengambil tndakan.

” Makin kurang ajar kan takde segan siIu dah nak pm macam takde mak or adik pompuan! i slalu gak kena i delete blok malas fikir” tulis pelakon, Salina Saibi.

” Ya Allah.. biadap sungguh ek!! Apa nak jadi lah dengan manusia dan budak-budak zaman sekarang ni..” tulis pelakon Elvina Mohamad.

” Allahuakbar.. dimanakah perginya perasaan hormat terhadap manusia lain dan terhadap seorang wanita.. semoga diberikan petunjuk da hidayah oleh ALLAH SWT.. so sorry this happen to You Linda. Semoga sentiasa didalam lindungan ALLAH SWT.. Aamiin Yaa Rabb” tulis penyanyi, Anuar Zain.

Terdahulu pada tarikh 5 Julai 2014, Linda Rafar telah kehilangan anak kedua  Rezaimen Keiflin setelah bergelut dengan knser Burkitt Lymph.0ma.

Kisah pmergian anak Linda yang sangat menyayat hati telah mendapat perhatian ramai ketika itu di mana rata-rata mengalirkan air mata melihat Linda begitu kental menghadapi kenyataan anak kesayangannya ini sudah tiada lagi.,

Untuk rekod, Linda melalui dua kali alam rumah tangga di mana menerusi perkahwinan pertama bersama Keifli Othman, dia dikurniakan dua anak lelaki iaitu Rezaril Keiflin, 20 dan Rezaiman Keiflin, (meninggI pada usia 12 tahun pada 2014).

Manakala perkahwinan kedua bersama pelakon Syed Aiman pada 2 Disember 2006 dan dikurniakan tiga anak lelaki iaitu Syed Rezaqiib, 13, Syed Rezariiq, 10, dan Syed Rezaliif, 5 tahun.

Sumber:IG Linda dan k0smo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*