‘Aku Janji Ubah Untuk Kau’ – Merayu-Rayu Shuk Sahar. Tapi Isteri Beri Bayangan Macam Dah Nekad Kali Ini

” Sedih sangat tapi aku bersyukur sebab Allah tunjukkan kebenaran…”

Demikian status dikongsikan oleh isteri kepada pelawak Shuk Sahar, Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau lebih dikenali sebagai Rossa Sera yang kembali mencuri perhatian di media sosialnya.

Berdasarkan beberapa hantaran di Instagram Stories, Sera seakan-akan berkongsi luahan perasaannya tentang perhvbungan.

Seperti tersak1ti, kata Sera hubungan yang dimaksudkan itu seakan-akan telur di hujung tanduk.

” Kej#mnya manusia yang sanggup bersumpah berjanji padahal sedang bersama yang lain. Tiada yang lebih zaI1m daripada ini. Sakiit sangat.

” Aku terkilan sebab aku masih mahu baiki dan bertahan lagi tapi Allah merancang sesuatu yang lain. Allah tidak izinkan kali ini untuk aku maafkan lagi. Sed1h sangat tapi aku bersyukur sebab Allah tunjukkan kebenaran.

” Ingat, jangan sebab kamu dicintai, disayangi, dimaafkan kamu memperIakukan hidup orang sesuka hati. Dia pun ada hati dan perasaan. Doakan semoga urusan Sera dipermudahkan,” katanya.

Tambah Sera, anak-anak tetap menjadi penguat jiwanya biarpun berdepan dengan maki c#ci orang ramai.

” Anak-anak lah penguatku. Aku maafkan kau sebab aku selalu pandang wajah-wajah kecil ni.

” Orang c4ci aku, m4ki aku sebab maafkan kau panggil aku b#d#h, tak ket4t sampai suami cari lain aku hadam jer tapi kenapa sanggup buat lagi,” tambahnya.

” Sayang sangat sebab peluang tu tak pernah dihargai. Mempers3ndakan, perasaan dan hati yang sanggup memaafkan kamu.

” Kepada si dia yang juga seorang wanita, terima kasih untuk semua rasa sak1it ini. Aku harap kau tak lalui rasa saakit yang aku rasa ini sebab kau tak akan sanggup berdiri di sini,” getusnya.

Sera juga berkongsi tangkap layar kiriman mesej yang difahamkan telah dikirimkan dari suaminya, Shuk.

Sebelum ini, kisah rumah tangga pasangan itu menjadi buah mulut ramai apabila Shuk did4kwa telah menjaIin hbungan geIap dengan wnita lain.

Sera bagaimanapun memaafkan Shuk biar beberapa kali k4ntoi.

Sementara itu berdasarkan semakan di Instagram Shuk, pelawak yang berasal dari Pulau Pinang itu dilihat telah menutup ruangan komen di setiap perkongsian.

Awal tahun ini kisah Shuk yang menduakan isterinya telah menjadi bualan hangat sehingga beliau digantung tugas sebagai penyampai radio Hotfm.

Kemuncaknya, pengurusan radio milik Media Prima tersebut sudah membuat keputusan menamatkan kontrak Shuk sebagai penyampai Hot FM pada Februari lalu.

Shuk kemudian telah berulang kali menyatakan permohonan maaf beliau kepada isterinya, Sera dan berjanji untuk tidak mengulangi perbuatannya.

Namun difahamkan selepas dari itu, timbul dkwaan mengatakan Shuk telah kembali mencari bekas kekasihnya yang dikenali sebagai Fara Salleh.

Manakala pada Ogos lalu, Fara mendedahkan dan membuat Iaporan poIis mengatakan beliau telah dicabvI oleh Shuk.

Enggan membiarkan dkwaan srius itu terus menjadi bualan ramai, Shuk telah bertndak baIas dengan mengambil tndakan undang-undang terhdap Fara.

Shuk dan isterinya, Sera telah membuat laporan poIis terhadap Fara di Balai PoIis Setapak pada Ogos lalu.

Untuk rekod, Shuk telah mendirikan rumah tangga dengan Sera di Kampung Ulu Sapi, Sandakan Sabah pada 22 Disember 2015 dan telah dikurniakan dua orang anak perempuan iaitu Nur Qurratu Ain dan Nur Assyifatu Aimy.

Antara pencapaian diraih Shuk  termasuk memenangi trofi naib juara dalam program Juara Parodi, naib juara Maharaja Lawak Mega 2016, tempat kelima Super Spontan Superstar 2017 dan juara Bintang Bersama Bintang 2019.

Namanya tercalon dalam kategori Pengacara TV Popular, Artis Komedi Popular dan Penyampai Radio Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2017.

Sumber:IG Sera dan Shuk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*