‘Saya Tak B0doh Nak Buat Benda Tu’ – Pengakuan Sharnaaz Ahmad Selepas Dia Ditahan PoIis

” Saya tidak bod0h untuk melakukan sesuatu yang begitu.

Itu kata-kata pelakon Sharnaaz Ahmad, 36, yang dibebaskan dengan jaminan poIis hari ini atas dkwaan memuk.uI dan menendang seorang penghuni di kndominium di Segambut, di sini, Khamis lalu.

Terdahulu, Sharnaaz ketika ditemui media di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Sentul, di sini, mengakui panas baran adalah sinonim dengannya.

” Kepada sesiapa yang membuat spekuIasi mengatakan saya panas baran, tunggu cerita sebenarnya.

” Apa yang saya boleh katakan di sini, tiada unsur panas baran yang berlaku. Saya hanya buat apa yang saya rasa perlu. Kenyataan yang keluar hanya dari sebelah sana. Belum lagi dari pihak saya.

” Jangan hakimi terlalu awal. Tak tahu lagi bila pendkwaan tetapi saya sudah beri keterangan sebaik mungkin kepada pihak poIis.

” Saya juga akan mengadakan sidang media untuk menjelaskan perkara sebenar dalam waktu terdekat,” katanya.

Saya akan ceritakan nanti di mhkamah

Sharnaaz berkata, dia juga akan membuktikan kepada mhkamah bahawa dirinya tidak bersalah dalam kes yang berlaku.

” Selama tiga hari ini lebih kepada membantu s1asatan. Tiada yang tervk, malah banyak pengajaran yang saya belajar. Jangan risau saya okay dan pihak poIis juga memberikan layanan yang baik.

” Saya yakin saya tidak bersaIah. Insya- Allah saya akan buktikan kepada semua ada kebaikan yang saya buat dalam kes ini yang orang tak tahu dan tidak diceritakan.

” Saya akan ceritakan nanti di mhkamah. Saya harap tiada pihak cuba buat spekuIasi dan terus menudvh mengatakan saya ini pnjenayah,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Sharnaaz memaklumkan beliau mahu berjumpa dengan anaknya dulu, Jebat Jayden.

Terdahulu, menerusi petikan Berita Harian mengatakan seorang pelakon lelaki sensasi ditahan reman selama tiga hari bermula 18 Jun selepas disyaki menum.buk dan menen.dang seorang lelaki di sebuah kndominium di Segambut, di sini, kelmarin.

Suspk berusia pertengahan 30-an itu yang juga penghuni di kndominium sama dilaporkan menu.mbuk dan menen.dang seorang penduduk di kndominium sama dalam kjadian pada jam 8.30 malam, Khamis lalu.

Tak dibenar masuk hantar minyak masak

Ketua Jabatan S1asatan Jnayah, Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Habibi Majinji, berkata kjadian berlaku ketika mngsa dilaporkan meminta tolong rakannya untuk membeli minyak masak di luar kawasan kediaman berkenaan.

” Ketika rakan mngsa hendak menghantar minyak masak yang dipesan, dia bagaimanapun tidak dibenarkan masuk ke kawasan kndominium berkenaan oleh pengawal keselamatan di situ sebelum memaklumkan perkara terbabit kepada mngsa,” katanya ketika dihubungi BH hari ini.

Habibi berkata, mngsa kemudian turun ke kawasan lif lobi kndominium itu sebelum bertanya punca rakannya tidak dibenarkan masuk untuk menghantar minyak masak yang dipesan.

” Kita percaya ketika itu berlakunya pertengkaran mulut antara mngsa dan pengawal keselamatan terbabit sebelum artis lelaki yang juga suspk tiba-tiba datang dan menum.buk serta mene.ndang mngsa.

” Mngsa mendakwa suspk menum.buk dan menen.dangnya di bahagian muka, dada serta perut dan belakang badan, selain mencek1k dan mengugvt akan memb#nuhnya,” katanya.

Beliau berkata, mngsa kemudian membuat laporan poIis sebelum Bahagian S1asatan Jnayah, PoIis Daerah Sentul, membrkas suspk di kediaman sama malam semalam.

10 fakta menarik tentang Sharnaaz yang ramai tak tahu

1) Pemilik nama penuh Sharnaaz Ahmad bin Basir Ahmad ini merupakan anak kelahiran George Town, Pulau Pinang pada 30 Ogos 1985.

2) Sharnaaz adalah anak kepada pasangan Datuk Basir Ahmad (bapa), seorang usahawan di Pulau Pinang dan Datuk Marina Puteh (ibu).

3) Bapa Sharnaaz, Basir merupakan kenalan rapat kepada keluarga P. Ramlee juga pernah menyertai beberapa kugiran ketika era pop yeh yeh 60an.

4) Sharnaaz adalah bekas penuntut Kolej Polytech MARA dan mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2009 sebagai pelakon, model dan pengacara.

5) Antara drama dibintanginya seperti Tari Tirana, Dottie, Bukan Kerana Aku Tak Cinta, Suamiku Encik Sotong, Awak Sangat Nakal dan Cinta Bukan Kristal.

6) Antara telefilem dibintangi adalah Dalca Mami Georgetown, Warkah Cinta Mat Rock, Patah Seribu, Perempuan Lindungan Kaabah, Yang Terakhir Untukku, Aku Bukan Bidadari dan banyak lagi.

7) Pembabitannya di layar perak menerusi filem Seru, Juvana, Sembunyi: Amukan Azazil, Dollah Superstar, Gila Baby, Darah Panas, Juvana 3: Perhitungan Terakhir, Sindiket dan Jebat

8) Antara pencapaiannya yang membanggakan, termasuk pernah merangkul Pelakon TV Lelaki Popular dan Pelakon Filem Lelaki Popular di Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke–30 pada 2017, selain Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik (Filem) di Anugerah Skrin ke–19 pada 2015.

9) Pernah dikaitkan bercinta dengan penyanyi Shila Amzah pada 2011 dan pelakon Anis Al-Idrus pada 2013.

10) Mendirikan rumh tngga dengan Noor Nabila Mohd Noor pada 31 Mac 2017 sebelum bercrai pada 9 Julai 2020. Mereka dikurniakan  cahaya mata lelaki bernama Jebat Jayden Ahmad pada 30 Ogos 2018 iaitu bersamaan dengan tarikh ulangtahun kelahiran Sharnaaz yang ke-33.

Sumber:hmetr0 dan bharian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*