Mahu Tuntut Cerai, Sekali Terjawab Siapa Sebenarnya Suzur Sofia, Menantu Zainal Abidin Hassan

Belum reda isu beristeri dua bekas jurulatih bola sepak iaitu Datuk Zainal Abidin Hassan, tiba-tiba muncul pula konflik rumah tangga membabitkan anak sulungnya, Mohd Zaiza dan menantu, Suzur Sofia.

Isteri kepada Mohd Zaiza, 37, iaitu Suzur Sofia Smeth Jaya, 32, mendedahkan hubungan mereka berdepan masalah apabila dia mendakwa dihalang berjumpa dua orang anaknya.

” Hati saya sangat sedih kerana sebelum ini sudah biasa dengan anak-anak. Sekarang pergi kerja pun tak tahu khabar mereka.

” Bila bertanya khabar tentang anak-anak, saya hanya mahukan jawapan tentang hal tersebut. Janganlah jawab perkara yang tidak sepatutnya dan cuba mengelak.

” Saya penat sebab kerja. Janganlah dera mental saya. Tolonglah beri kerjasama. Saya hanya mahu berjumpa anak-anak,” luah Suzur Sofia kepada mStar merujuk kepada suaminya.

Sofia bagaimanapun enggan mendedahkan punca konflik antara mereka memandangkan kes ini akan dibicarakan di mahkamah selepas dia memfailkan perceraian pada 5 Januari lalu.

Rupanya Sofia seorang pramugari dan mualaf

Semakan di laman sosial milik Sofia mendapati beliau merupakan seorang pramugari MAS. Selain itu Sofia memberitahu dia berasal dari Miri, Sarawak dan merupakan seorang mualaf.

Sofia memberitahu kemelut rumah tangga mereka telah berlarutan sejak sekian lama namun dia tetap bertahan demi anak-anak.

” Saya ini seorang mualaf, keluarga pula jauh di Miri, Sarawak. Jadi memang tiada siapa di sini. Selama ini saya bertahan dalam perkahwinan sebab anak-anak.

” Kalau awak (Zaiza) sayangkan keluarga ini, awak boleh berubah dalam tempoh tujuh tahun kita berkahwin. Tetapi awak masih sama.

” Hanya kita berdua sahaja yang tahu apa masalah sebenar dan saya akan bawa semuanya ke mahkamah,” jelasnya yang turut mendakwa mempunyai bukti untuk didedahkan kepada mahkamah.

Meskipun terikat dengan jadual kerja yang padat, Sofia berkata sebelum ini dia tidak pernah mengabaikan tanggungjawab terhadap anak-anak dan sentiasa memastikan keperluan mereka lengkap sebelum bekerja.

Disebabkan tidak dapat berjumpa dengan dua orang cahaya matanya itu, Sofia terpaksa meminta kerjasama pihak sekolah untuk menghantar gambar anaknya bagi melepaskan rindu.

” Saya terpaksa minta sekolah hantar gambar anak sebab terlalu rindu. Itupun anak yang pertama kerana dia kini sudah memulakan pra-sekolah.

” Anak kedua pula, saya akan minta ibu saya jadi orang tengah untuk video call. Ada masa dijawab namun selalunya diabaikan,” luahnya.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 15 Januari 2016 dan mereka dikurniakan doa orang cahaya mata iaitu Muhammad Zaynedine Sulaiman, 6, dan Seri Zayana yang berusia dua tahun.

Semoga masalah rumah tangga pasangan ini dapat diselesaikan dengan baik untuk kebaikan bersama.

Sumber:mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*