‘Selama Ini Saya Tak Pernah Muat Naik Gambar Isteri!’ – Luahan Rosyam Nor, Akhirnya Terpaksa Buat Laporan

” Siapa di sebalik akaun Tik Tok berkenaan? Terdesak sangat ke hendak mendapatkan ‘like’ dan ‘followers’?.”

Demikian kata-kata pengarah dan penerbit Datuk Rosyam Nor yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang didakwa melanggar privasi keluarganya.

Menurutnya, dia sudah membuat aduan kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) berhubung akaun terbabit.

” Adakah ini cara untuk mendapat perhatian di media sosial? Mengapa apabila anak saya menghantar meninggalkan komen di akaun berkenaan, namun disekat oleh mereka?

” Saya tidak suka dan kurang gemar dengan apa yang berlaku ini. Selama ini saya tidak pernah memuat naik gambar isteri dan anak-anak bagi menghormati privasi mereka.

” Malah, pihak media juga sudah maklum mengenai perkara ini. Malah, saya sudah membuat laporan kepada MCMC untuk tindakan lanjut,” kata Rosyam.

Selain Rosyam, beberapa akaun di Tik Tok turut memuatkan gambar keluarga Faizal Hussein, Farid Kamil dan banyak lagi.

Menerusi akaun berkenaan, pelakon lelaki ini menzahirkan ucapan penghargaan buat isteri mereka.

Rosyam berkata demikian ketika ditemui pada malam gala tayangan filem Duan Nago Bogho yang berlangsung di GSC, Starling Mall, baru-baru ini.

Selain Rosyam, filem arahan Sabri Yunus itu turut dibintangi barisan pelakon lain termasuk, Asrul Faizal, Jojo Goh, Saidi Sabri, Angeline Tan dan ramai lagi.

Duan Nago Bogho yang mengangkat kisah seorang anak seni tradisional Kelantan Mak Yong bakal menemui penonton di pawagam seluruh Malaysia bermula 19 Januari ini.

Lebih menarik, karya terbitan Kalamarif Holdings Sdn Bhd ini diarahkan pengarah handalan, Sabri Yunus yang cukup dikenali dengan sentuhan magis serta mementingkan pelbagai aspek dalam karyanya.

Bakal menemui penonton pada 19 Januari ini, Rosyam kagum dengan jalan cerita dan mesej yang diketengahkan dalam filem ini sekali gus menyifatkan ia karya yang patut ditonton segenap masyarakat.

” Saya memang tak berfikir panjang ketika tawaran ini datang. Saya terus setuju untuk menjadi sebahagian daripadanya.

” Walaupun watak saya tidak besar dalam filem ini, tapi saya rasa bangga apabila dapat terbabit dalam filem yang mengangkat seni seni makyung ke tahap lebih tinggi.

” Menerusi filem ini saya memegang watak sebagai gangster di Bukit Bintang dan tidak memerlukan saya bertutur dalam loghat Kelantan.

” Sebab utama lain saya bersetuju adalah idea yang dimiliki oleh Sabri dalam menterjemahkan filem ini di layar perak. Filem ini harus ditonton kerana cukup luar biasa,” katanya.

Sumber:hmetr0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*